Bodyweight work out

Bodyweight work out

De IPitup-beweegbank is een meerpersoons zitbank met meervoudige fitnessfuncties. Het is een innovatief en compact all-in-one beweegtoestel dat een complete bodyweight work out mogelijk maakt.

De IPitup-bank is een zitbank die enerzijds comfortabel zitten toelaat en anderzijds mensen nieuwsgierig maakt en uitnodigt tot bewegen. Het outdoor fitnesstoestel is een drempelverlagend ‘urban element’ voor elkeen die meer zou moeten bewegen, maar daar om diverse redenen niet in slaagt.

IPitup-banken vind je terug langs paden, in parken en op pleinen, straathoeken, schooldomeinen, sport-, industrie- en zakencomplexen, campings en bij seniorenvoorzieningen. Een IPitup-bank kan qua vormgeving probleemloos in al deze verschillende omgevingen ingepast worden. De beweegbank combineert tal van verschillende functies in een uitzonderlijk compacte ruimte. De ruimtevriendelijke compactheid van de bank maakt het mogelijk om er een bodyweight work out voor verschillende doelgroepen tesamen rond te organiseren.

IPitup-banken zorgen ervoor dat de publieke ruimte een avontuurlijke en informele ontmoetingsruimte wordt waar sociale cohesie wordt bevorderd. Het rendement en de (be)leefbaarheid van (publieke) ruimtes uitgerust met IPitup-banken zal beduidend stijgen. Plaatsen uitgerust met één of meerdere IPitup-banken creëren een ruimte voor intergenerationeel sporten, ontmoeten en beleven. Het strategisch plaatsen van IPitup-banken in en rond bestaande en nieuwe voorzieningen zal zorgen voor sociale interactie en een meer toegankelijke en leefbare samenleving.

Bodyweight work out - beweegbank

Bodyweight work out - beweegbank

De World Health Organization (WHO) adviseert in haar beweegrichtlijnen een combinatie van conditie-, kracht- en stabilisatietraining. IPitup maakt het mogelijk om dit in de praktijk om te zetten rond de IPitup-beweegbank. Op een doeltreffende en uitdagende manier werk je aan een sterker en beter uitgebalanceerd lichaam.

Zes verschillende oefenstations kunnen onderscheiden worden, waarvan drie aan elke zijde. Aan al deze fitnesselementen kan simultaan geoefend worden. IPitup introduceert ondermeer een innovatieve suspentietrainereenheid, een vooruitstrevend step- en balanceerbord, een gekartelde pull-upbarre met opstapje en een armdipstation aan weerskanten.

Een infopaneel – aangebracht op de bank zelf – verschaft de nodige informatie over de meest laagdrempelige oefeningen per oefenstation.

De IPitup-bank is zodanig ontwikkeld dat het mogelijk wordt om – op een individueel aangepast niveau - al de lichaamsoefeningen uit te voeren die door de gratis IPitup-app worden voorgesteldDoor dit divers aanbod aan de bewegingsmogelijkheden stimuleert de beweegbank de motorische ontwikkeling bij jong en oud.

Elke maand wordt er in elke provincie ook een opleiding tot IPitup-trainer en -ambassadeur georganiseerd. Een IPitup-trainer begeleidt, coacht, motiveert en zorgt voor 'empowerment' op individueel en groepsniveau door het creëren van een 'can do'-omgeving, met aandacht voor correct bewegen en succesbeleving. De IPitup-ambassadeur heeft geen sport- of trainersdiploma of is geen kinesist, maar is een ambassadeur voor de outdoor fitnesstoestellen. We nemen hem/haar helemaal mee in ons beweegproject en leren ze allerlei technieken om de mensen aan het IPpen te krijgen. Ondertussen zijn er al meer dan 80 IPitup-trainers en -ambassadeurs opgeleid!

Door het toevoegen van één IPitup-beweegbank aan een bestaande wandellus of looppiste kan deze eenvoudig en kostefficiënt worden opgewaardeerd tot een uitdagend beweegcircuit. Wanneer er zich meerdere beweegbanken op wandel-, loop- of fietsafstand van elkaar bevinden ontstaat er bovendien een beweeglint doorheen de publieke ruimte.


ProductficheReferentiesVraag een offerte of plaatsbezoek aankeyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x